בחירת הכרסום המתאים לחומר המעובד משפיעה על יעילות העבודה, יציבות החיתוך, טיב פני השטח ואורך חיי הכרסום. כאשר מעבדים פלדות או נירוסטה, נדרשים להתחשב גם בתכונות החומר וגם בתנאי החיתוך ובדרישות הייצור.
כרסומי SMAX מבית YG-1 פותחו לעיבוד פלדה ופלדת אל־חלד, ומשלבים מבנה קצר וקשיח, גאומטריית חיתוך מתקדמת וציפוי המותאם לסוג החומר.
המשפחה כוללת שתי סדרות עיקריות ה-GML11 עם ציפוי Y לעיבוד פלדות וסדרת ה-HHL12 עם ציפוי C לעיבוד נירוסטה.
מה מייחד את כרסומי SMAX מבית YG-1?
כרסומי SMAX עשויים ממתק"ש מלא ומיועדים לעיבוד שבבי במהירות סיבוב וקידמה גבוהה. הכרסומים כוללים ארבע שיניים, גאומטריית חיתוך מרובעת וזווית תעלה של 35°/37°. הם זמינים בקטרים של 1 עד 20 מ"מ, בהתאם לדגם.
אחד המאפיינים המרכזיים של הסדרה הוא המבנה הקצר, המיועד לשפר את קשיחות הכרסום ואת יציבותו במהלך העבודה. קשיחות זו חשובה במיוחד בעיבוד בתנאים תובעניים, שבהם נדרשים להתמודד עם עומסי חיתוך ולצמצם רעידות העלולות להשפיע על איכות העיבוד.
חברת YG-1 מציגה את הסדרה כפתרון המשלב מספר פעולות עיבוד בכרסום אחד, ובהן כרסום גס, גימור, כניסה בשיפוע ואינטרפולציה הליקלית. לסדרה יכולת לבצע חיתוך בעומסים גבוהים ולפנות שבבים ביעילות.

ציפוי Y וציפוי C - התאמת הכרסום לפלדה ולנירוסטה
אחד ההבדלים החשובים בין דגמי SMAX הוא סוג הציפוי והחומר שאליו מיועד כל דגם. התאמה זו מאפשרת לבחור כרסום בהתאם למאפייני החומר המעובד ולדרישות התהליך.
סדרת GML11 עם ציפוי Y לעיבוד פלדות
סדרת GML11 מיועדת לעיבוד פלדות מסוגים שונים. ציפוי Y של YG-1 נועד לתמוך באורך חיי כרסום גבוה, והמבנה הקשיח מסייע לשמור על יציבות במהלך החיתוך. סדרה זו מתאימה לפעולות כגון כרסום גס, גימור, יצירת חריצים וכניסה בשיפוע.
סדרת HHL12 עם ציפוי C לעיבוד נירוסטה
סדרת HHL12 מיועדת לעיבוד נירוסטה ופלדות אל־חלד. היא כוללת ציפוי C מתקדם בטכנולוגיית HiPIMS (במהלך התהליך הציפוי מפעילים פולסים קצרים וחזקים של חשמל בתוך תא ואקום. הם יוצרים פלזמה צפופה, שמאפשרת ליינן חלק גדול מהחומר שממנו נוצר הציפוי). לפי YG-1 סדרת כרסומים זו נועדה גם לחומרים מאתגרים לעיבוד, ובהם סגסוגות Inconel וסגסוגות טיטניום.
סדרת HHL12 מיועדת לשמור על ביצועי חיתוך יציבים גם בעיבוד נירוסטה בעלת נטייה גבוהה להידבקות באזור החיתוך. לכן, כאשר בוחרים כרסום לעבודות בנירוסטה, חשוב לבחון את התאמת הציפוי ואת המלצות היצרן לחומר הספציפי.

כיצד גאומטריית החיתוך של כרסומי SMAX מסייעת בעיבוד?
מעבר לחומר ולציפוי, לגאומטריית הכרסום יש השפעה על פינוי השבבים, על יציבות החיתוך ועל איכות פני השטח. ב־SMAX שולבו כמה מאפיינים גאומטריים שנועדו לתמוך בתהליכי עיבוד יעילים.
חלוקת שיניים לא אחידה, המכונהUnequal Index , נועדה להפחית רעידות ולשפר את פינוי השבבים. תכונה זו חשובה במיוחד בעיבוד בתנאים תובעניים, שבהם רעידות עלולות לפגוע באיכות פני השטח וביציבות התהליך.
בנוסף, גאומטריית החריצים הרחבה בקצה הכרסום מסייעת בפינוי שבבים מאזור החיתוך התחתון ותומכת בביצוע פעולות כניסה בשיפוע. מבנה זה נועד לסייע בשמירה על יציבות במהלך הפעולה ולאפשר פינוי שבבים יעיל גם בתנאי חיתוך מאומצים.
יתרון נוסף בסדרות כרסומים אלו הוא קצה חיתוך מחוזק, שנועד לשפר את היציבות באזור הפינה בכרסומים בעלי קצה מרובע ולתמוך בהארכת חיי הכרסום. יחד עם חומר הקרביד, מאפיינים אלה תורמים לעמידות בפני שחיקה ולביצועים לאורך זמן.
לאילו עבודות מתאימים כרסומי SMAX?
כרסומי SMAX מיועדים למפעלי ייצור, לבתי מלאכה לעיבוד שבבי, למחלקות ייצור ולמפעילי מכונות CNC העוסקים בעיבוד פלדות ונירוסטה.
הם מתאימים ליישומים שבהם נדרשים קצבי עיבוד גבוהים, פינוי שבבים יעיל ויציבות במהלך החיתוך.
כרסומי SMAX מבית YG-1 - פתרון לעיבוד שבבי יעיל
לסיכום, משפחת כרסומי SMAX משלבת מתק"ש מעולה (ultra fine grain), גיאומטרית חיתוך חדשנית בעלת ארבע שיניים עם מבנה קצר וקשיח ושני סוגי ציפויים מתקדמים המותאמים לפלדות או נירוסטה.
אם אתם מחפש פתרון לעבודה לעיבוד צד או טבילה מלאה בתנאים קשים, מהירות גבוהה, ביציבות בפלדות או בנירוסטה, סדרת כרסומי SMAX תהיה פתרון מיטבי עבורכם.